Оспособљавање будућих извиђача кроз програм Млади у природи 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Оспособљавање будућих извиђача кроз програм Млади у природи
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
28.05.2019 | 0 коментар(а)



У оквиру програма „Млади у природи“ који је планиран Локалним акционим планом за младе општине Ивањица за 2019. годину, у периоду (24-25).05.2019. године реализован је други викенд планираног програма за ову годину. 

У поменутом термину стручни сарадници Канцеларије за младе општине Ивањица, сертификовани омладински радници и лиценцирани тренери у одговарајућим областима реализовали су Програм намењен младима основних школа, који се садржао у следећем: Учење чворологије, – Упознавање са планинарском и камперском опремом, – Јутарња гимнастика, – Шетња до локалитета „Тресава на Белим Водама“ која је у првој зони заштите „Парка природе Голија“, – Прављење импровизованих носила, – Пењање уз вертикално поставњено уже помоћу алпинистичке опреме, абзајл и коришћење Авантура парка, – Оријентиринг-такмичење у орјентацији у простору и упознавање локалитета.

Млади у природи, Фото: Општина Ивањица

На Кампу је учествовало 20 деце из ОШ „Кирило Савић“, као и млади из Ивањице и показали су велико залагање и интересовање за поменуте теме. 
У наредном периоду реализација програма биће настављена на планини Голија у „Омладинском кампу“ на Дајићком брду и ближој околини. У наставку програма млади ће, пре свега, имати прилику да се упознају са планином Голија као парком природе, проведу време у природи, искусе чари кампинга и учествују у многобројним активностима у периоду од два дана где ће имати прилику да стекну доста знања из различитих области.

Фото: Општина Ивањица

Активности које ће бити реализоване у оквиру дводневног програма су: Упознавање са планином Голија као парком природе, оријентација у природи, плетење спасилачких и извиђачких чворова, прављење импровизованих носила, оријентиринг такмичење, логорска ватра, коришћење шатора, вреће и подметача, прављење импровизованих склоништа, реализација активности на Авантура парку. Циљ ове активности је омогућити младима додатне садржаје за развој капацитета у области безбедности, заштите животне средине и понашања младих у природи, конкретно у Парку природе Голија. 

Млади у при
Млади у природи, Фото. Општина Ивањица

Активности ће, углавном, бити реализоване викендом које ће водити сертификовани омладински радници и лиценцирани тренери у одговарајућим областима. Заинтересовани за учешће у Програму могу се пријавити у својим школама, као и у Канцеларији за младе општине Ивањица.

 

ГЗС / Општина Ивањица




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mladi Ivanjica park priroda izvidjači

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.823.276 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)